Mangesi ne tekstet shkollore

20/08/2009 08:20

Kane mberritur me mangesi tekstet shkollore per nxenesit e shkollave te rrethit te Matit.

Keshtu nga 9 shtepi botuese te zgjedhura nga stafet pedagogjike te shkollave te ketij rrethi, vetem 7 prej tyre kane sjelle kontigjentin e caktuar te teksteve shkollore per nxenesit.  Administratorja e librarise kryesore te ketij rrethi, Razie Muharremi, pohoi se jane dy shtepi botuese, qe pengojne nisjen e procesit te shperndarjes se teksteve shkollore ne kete rreth.

Ardhja e vetem rreth 70% e teksteve shkollore per 14 mije nxenesit e ketij rrethi, do sjelle vonesa ne paisjen e ketyre nxenesve me libra shkollore shperndarja e te cilave pritet qe te nise ne javen e ardhshme. Nderkohe, administratorja pohoi se po punon per paketimin e librave te ciklit te ulet, per te parandaluar radhet e gjata te nxenesve dhe prinderve gjate pajisjes me tekste shkollore.

Po ashtu, Muharremi sqaroi se ashtu si dhe ne vitin e kaluar prinderit e nxenesve qe do merren me terheqjen e teksteve shkollore, do te pajisen me fature tatimore, qe femijet ne nevoje me ndihme ekonomike, te perfitojne nga rimbursimi i librave.  

Ministria e Arsimit kete  vit premtoi qe nuk do te kishte asnje problem lidhur me furnizimin dhe me pas terheqjen e librave shkollore  per nxenesit. Por ndersa data 1 gusht nuk mundi te permbyllte premtimin e dhene nga drejtuesit e MASH-it duket se, edhe mesi i muajit gusht la te zhgenjyer nxenes e prinder.

Te gjithe shpresojne  qe te pakten ne diten e pare te shkolles te kene pjesen me te madhe te librave ne duar.     

Top Channel