Kolumbi, Pentagoni: Bazat, kunder trafikut te droges

16/08/2009 09:15

Shtetet e Bashkuara te Amerikes kane reaguar pas polemikave qe kane lindur ne lidhje me prezencen e trupave amerikane ne bazat ushtarake ne Kolumbi.

Sipas Pentagonit, prezenca amerikane ka si qellim vetem luften kunder trafikut te droges.

Nensekretari amerikan i Mbrojtjes, Frank Mora gjate vizites se tij ne Brazil ka sqaruar situaten, pas deklaratave te ministrit te Jashtem brazilian, Celso Amorim, sipas te cilit Kolumbia dhe SHBA-ja duhet te lajmeronin per keto projekte ushtarake.

“Nuk mund te behej e ditur nje gje qe eshte ne fazen e negociatave”, ka sqaruar Mora.

Top Channel