SHBA, lazer per te rregulluar Rushmore

29/07/2009 19:20

Fytyrat e kater presidenteve amerikane qe gjenden ne malin e Rushmore, ne jug te Dakotas, nuk duhet t’i frikesohen asgjeje.

Per ata eshte duke ardhur nje trajtim ultra-teknologjik me rreze lazer qe premton rregullimin e monumenteve edhe ne rastet e sulmeve terroriste, termeteve apo shkarjeve te dheut.

Teknika “laser scanning” ne 3D do t’u jape mundesine arkeologeve te ndertojne dhe riparojne skulpturat ne raste demtimesh.

Top Channel