Ushtrimet fizike pakesojne rrezikun per kancerin

28/07/2009 21:00

Aktiviteti i rregullt sportiv ndihmon per mireqenien fizike dhe pakeson ne menyre te konsiderueshme mundesite per tu semurur nga kanceri.

Sipas nje kerkimi te bere publik nga “British Journal of Sports Medicine”, rreziku per t’u semurur na kanceri pakesohet me vetem 30 minuta stervitje intensive te perditshme.

Kjo ndodh fale konsumimit te oksigjenit. Dy kerkuesit e kane bere studimin per 17 vjet mbi 2560 persona nga lindja e Finlandes, qe i perkisnin moshes 42-61 vjec.

Top Channel