Gripi i derrit, priten 300 mije vaksina

27/07/2009 15:10

Kater persona jane prekur nga A/H1N1 dhe pese te tjere dyshohen se jane bartes te ketij virusi .

Ne Institutin e Shendetit Publik ku jane mbledhur te gjithe specialistet u sqarua se te gjitha rastet  po trajtohen ne shtepi, dhe se deri me tani jane marre mostra per mbi 190 raste

“Jane trajtuar dy raste me tamiflu, nderkohe qe kur ka prekje ne forme te lehte, nuk eshte e nevojshme te perdoret doza. Ne kemi 1400 doza per momentin dhe nuk ka perse te kete panik. Kerkesa jone eshte qe te kemi nje stok prej 30 mije dozash”, u shpreh Silva Bino, nga Departamenti i Semundjeve Infektive.

Specialistet sqarojne se jane porositur 300 mije vaksina me te cilat do te trajtohen  te gjithe grupet qe i perkasin nje kategorie te vecante

Virusi A/H1N1 ka prekur kryesisht persona qe i perkasin moshes 16 deri 40 vjec.Rastet deri me tani nuk kane qene te renda, cka ka bere qe te semuret te trajtohen ne shtepi.

Instituti i Shendetit te Publik do te informoje ne menyre periodike mbi rastet dhe masat qe duhet te merren per t’u mbrojtur nga ky virus.

Top Channel