Pronat e patundshme, 120 mln euro me pak kredi

21/07/2009 08:45

Duke u ndalur konkretisht te shifrat e kreditimit per sektorin e ndertimit, verehet nje renie drastike e financimit per sektorin, qe mendohet se ka te punesuar mbi 50 mije vete.

Konkretisht, per pese muajt e pare te vitit, kredia per pronat e patundshme regjistroi nje nivel prej rreth 84 milione eurosh, akorduar nga bankat si per biznesin, ashtu dhe per individin.

Po ta krahasojme me vitin e kaluar, kur bankat jepnin rreth 204 milione euro, shihet qarte renia e financimit per ndertimin.

Nder vite, kredia per shtepi nga bankat ishte kthyer ne pjese fitimi kryesore per bankat. Nga statistikat verehet se rreth 40 per qind e portofolit te kredive shkon per ndertimin.

Serish duke u ndalur te shifrat, nga totali i shitjeve qe kryen ndertimi, rreth 60 per qind e blerjeve mundesohet me ane te kredive qe japin bankat, ose rreth 400 milione euro.  

Top Channel