Hage, shpallen fajtore dy kusherinj serbe

20/07/2009 17:10

Dy serbe te Bosnjes jane shpallur fajtore nga gjykata per djegien te gjalle te 140 civileve, perfshire gra dhe femije, gjate luftes civile ne Bosnje.

Dy kusherinjte Milan dhe Sredoje Lukic ishin anetare te grupit paraushtarak serb te quajtur “Shqiponjat e Bardha”, ose “Hakmarresit”.

Para shpalljes se vendimit nga gjykata, ata jane akuzuar per vrasje, persekutim, shfarrosje dhe akte te tjera johumane ndaj myslimaneve te Bosnjes.

Ngjarjet kane ndodhur ne afersi te Visegradit, mes viteve 1992 dhe 1994, por dy kusherinjte i kane mohuar akuzat e bera nga gjykata e Hages.

Top Channel