OKB: Ne Afriken perendimore mbreteron krimi

08/07/2009 10:35

Organizata e Kombeve te Bashkuara ka dhene alarmin se krimi i organizuar po kontrollon plotesisht rajonin e Afrikes perendimore, per shkak te aktiviteteve te shumta kriminale.

“Kontrabanda e naftes, mbetjeve toksike, diamanteve, si dhe trafiku i droges dhe armeve vazhdojne te lulezojne ne Afriken perendimore”, thote nje raport i zyres se OKB-se per Drogen dhe Krimin.

Gjithashtu, organizata e ve theksin edhe tek korrupsioni, i cili sipas saj eshte shtrire tek zyrtaret shteterore duke penguar zhvillimin e demokracise dhe te ekonomise.

Por pervec ketyre dukurive negative, raporti veren edhe dicka pozitive, reduktimin e kalimit tranzit te kokaines ne vendet afrikane.

Lordet kolumbiane te droges po perdorin vendet e Afrikes per te kaluar kokainen ne Evrope, por per shkak se kane terhequr vemendjen kane filluar te kerkojne rruge te tjera.

Top Channel