Fier, rishfaqet karkaleci, deme ne bujqesi

08/07/2009 09:00

Edhe gjate ketij sezoni bujqesia e Fierit po demtohet nga prania e shume insekteve. Pas miut te arave eshte karkaleci ai qe kercenon tokat bujqesore te Myzeqese.

Insekte te tilla si karkaleci kane bere qe siperfaqe te tera toke te jene me infeksion te nje shkalle te larte.

Fermere te shumte, si dhe perfaqesues te bujqesise, ne rajonin e Fierit, deklarojne se karkaleci eshte rishfaqur gjate kesaj vere ne tokat e Komunes se Topojes, si dhe ne ato te Dermenasit.

Autoritetet bujqesore pohojne se kane evidentuar 60 ha toke te prekur nga infeksioni i ketij insekti.

Duke e cilesuar situaten alarmante, ata kane kerkuar nderhyrje urgjente nga Ministria e Bujqesise.

Top Channel