Berlin ekspozohet koka e Leninit

08/07/2009 16:50

Koka e skulptures se Leninit do te ekspozohet serish per publikun ne muzeun Spandau, ne periferine perendimore te Berlinit.

Monumenti 20 metra i larte me nje peshe prej 3.5 tonesh ka qene i vendosur ne Friedrichshain, nje lagje ne lindje te Berlinit deri me 1991.

Statuja ishte ekspozuar qe me 1970 per te nderuar 100 vjetorin e lindjes se liderit te revolucionit rus dhe eshte zhvendosur dy vjet pas renies se murit te Berlinit.

Top Channel