“Epidemi” dhune ne familjet e kryeqytetit

18/05/2009 08:00

Shtohen ne mase rastet e dhunes ne familjet shqiptare. Vetem gjate 24 oreve te fundit, policia e kryeqytetit ka regjistruar kater raste te tjera, ndersa uniformat blu shprehen se thjesht jane rritur kallezimet, pasi me pare ishte frike per te denoncuar.

Jane shtuar rastet e denoncimit te dhunes ne familje. Gjate vitit 2006 jane paraqitur 53 raste, nje vit me vone 60, ndersa ne vitin 2008, 69 raste te denoncimit. OJQ-te thone se dhuna eshte e patolerueshme, ndersa policia dy vite me pare hapi nje sektor te posacem per kete fenomen, duke sjelle ne vemendje parandalimin e krimeve brenda familjes.

Ne lidhje me rastet e fundit, policia e kryeqytetit beri te ditur se nje denoncim ka te beje me dhunen e djalit te ushtruar ndaj nenes se tij, ndersa tri rastet e tjera te bashkeshorteve ndaj grave. Dhuna ne familje eshte nje dukuri mbarekombetare ne Shqiperi.

Pothuajse çdo dite paraqiten per denoncim ne qendrat e rehabilitimit gra te dhunuara nga zonat rurale, por edhe nga qyteti, te cilat kerkojne ndihmen e punonjesve sociale dhe psikologeve te qendres, per te dale nga cikli i dhunes qe ushtrohet ndaj tyre brenda familjes. Dhuna eshte e te gjitha niveleve. Dhune fizike, psikologjike e seksuale.

Top Channel