Itali, 1/3 e krimeve kryhen nga emigrantet

16/05/2009 16:55

Pothuajse nje e treta e krimeve ne Itali kryhen nga emigrantet klandestine.

Lajmin e ka bere te ditur drejtori i pergjithshem i policise se vendit fqinj, Antonio Manganelli, gjate 157-vjetorit te krijimit te forces se policise.

“Sipas te dhenave per muajin maj, 38 per qind e popullesise ne burgje perbehet nga emigrante klandestine dhe mesatarisht nje e treta e autoreve te krimit jane kalndestine”, ka saktesuar Manganelli.

Ai ka shtuar se ne zona te ndryshme te italise raporti mes krimeve dhe emigracionit klandestin eshte 60-70%.

“Behet fjale per fenomenin me te rende te regjistruar pas kriminalitetit mafioz te viteve 90”, ka shtuar kreu i policise.

Top Channel