Kriza, parate kursehen ne kasaforta

14/05/2009 19:55

Kriza financiare duket se ka sjelle shtim te shitjeve te kasafortave. Tregtaret e ketyre lloj pajisjeve te sigurise deklarojne se duke filluar nga vjet shitjet jane rritur me disa here.

“Shitja e kasafortave eshte shtuar. Ka pasur nje ngritje te shitjeve qe vjet”, deklaron nje shites.

Tregtaret thone se disa nga arsyet qe klientet e tyre japin kur blejne kasaforta jane procedurat e zgjatura te bankave per te ndihmuar biznesin ne momentin qe kane nevoje per likuiditet.

“Ka filluar te decentralizohet shume levizja e parave kesh. Shqiperia ben pjese ne ato vende ku qarkullon keshi, pasi banka kerkon shume garanci”, thote tregtari.

Sipas tregtareve, pjesa me e madhe e bleresve jane perfaqesues te biznesit, por kohet e fundit eshte rritur dhe numri familjareve te cilet blejne kasaforta.

Top Channel