Kriza, Europa me e goditura

12/05/2009 20:35

Europa do te jete kontinenti me i goditur nga kriza ekonomike boterore, pavaresisht se ajo nisi ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

Ky eshte konluzioni i raportit me te fundit te Fondit Monetar Nderkombetar mbi parashikimet per ekonomine e kontinentit te vjeter.

Sipas FMN, Europa ka hyre ne nje recesion te thelle dhe ka rrezik qe kriza te rendohet edhe me tej.

Ekonomite ne zhvillim do te jene me te goditurat, me nje renie mesatare prej 4.9 per qind nga 4 per qind qe do te jete renia ne ekonomite e zhvilluara.

FMN ka konfirmuar serish se te gjitha ekonomite europiane ne zhvillim do te kene renie qe luahtet nga -2 deri ne -8 per qind dhe vetem Shqiperia do te kete rritje pozitive me 0.4 per qind.

Top Channel