Ekspertet nisin punen per vaksinen kunder gripit

01/05/2009 09:20

Ekspertet e shendetesise po mendojne per prodhimin e  nje vaksine, por fakti se virusi i gripit te derrave eshte shume i rralle, ua ka veshtiresuar punen shkencetareve.

Ata mendojne se nuk do te arrijne nje rezultat te shpejte ne kete drejtim. Shkalla e veshtiresise rritet sepse virusi nuk eshte shume i njohur dhe asnje person nuk ka imunitet ndaj tij.

Per te ndaluar semundjen nevojitet nje vaksine e re, pasi ato qe perdoren per gripin normal nuk bejne efekt. Megjithate, sipas shkencetareve gjeja pozitive eshte shfaqja e te njejtit patogjen ne te gjithe boten dhe kjo jep shpresa.

Nese bazat per prodhimin e vaksines ne laborator do te hidheshin sot, do te nevojiten 4-6 muaj derisa vaksina te mund te perdoret tek njerezit.

Top Channel