Mutsugoto, aparati qe zevendeson ledhatimet e partnerit

22/04/2009 20:15

Partneri juaj ndodhet mijera km larg? Nuk duhet ta vrisni mendjen per ta ndier afer pasi per kete ka menduar nje laborator ne Edinburgh te Skocise.

Shpikja me e fundit eshte bere ne kontene Moray ku nje laborator i specializar ne zgjidhjet teknologjike ka krijuar nje aparature qe mund t’ju ledhatoje nepermjet drites qe leshon. Sistemi funksionon nepermjet dy unazave qe projektojne nje drite perkedhelese e cila ngushellon me ledhatime partnerin qe ndodhet mijera km larg.

Kjo shpikje eshte pagezuar me emrin Mutsugoto dhe sipas shpikesve, unazat mbahen nga dy njerezit qe duan te “perkedhelen” ne distance. Projekti i sofistikuar eshte menduar per te zevendesuar komunikimin tradicional me sms apo mail.

Deri tani, Matsugoto ka gjetur hapesira vetem ne galerite e artit pasi nje ekzemplar i tille eshte shfaqur ne “Victoria and Albert Museum” te Osakas, ne “Singapore Fringe Festival”, ndersa ne muajin gusht do jete ne “Edinburgh Art Festival”.

 

Top Channel