Truri kontrollon plotesisht trupin

21/04/2009 19:45

Si nje robot perfekt qe di te jape komandat per cdo levizje, ashtu edhe truri i njeriut “terheq fijet” e duhura per cdo levizje apo veprim qe ne bejme.

Po cfare di vertete truri per trupin dhe cilat jane zonat celebrale pergjegjese per kete? Pergjigja eshte publikuar ne faqet e revistes “Journal of Neuroscience” pas nje studimi te Institutit te Neuroshkences ne Julih te Gjermanise. Per te identifikuar keto zona te trurit, aktivizohen perceptimet hapesinore te trupit, ato hapesira qe na lejojne te bejme lidhjen ne hapesire, si ne trupin tone, ashtu edhe ne trupin e njerezve te tjere.

Per te arritur ne kete perfundim, shkencetaret kane perdorur neuro-imazhet. Pra, me pak fjale, cdo levizje apo veprim qe trupi jone kryen eshte e kontrolluar plotesisht nga truri qe ka kontrollin e plote mbi trupin tone.

 

Top Channel