Rritja e mireqenies demton njerezit dhe Token

20/04/2009 17:55

I gjithe njerezimi duhet te kthehet ne stilin e jeteses se viteve ’70 pasi kjo do t’i bente mire jo vetem shendetit tone por edhe planetit.

Me kete teze kane dale nje grup kerkuesish nga “London School of Hygiene and Tropical Medicine”, sipas te cileve, tashme 40 vjet me pas, njerezit konsumojne me shume.

Sipas tyre, 4 dekada me vone ne Britani konsumohet 19 % ushqim me shume dhe kjo eshte ekuivalente me emetimin e 60 milione tonelatave me shume te CO2 ne atmosfere, duke konsideruar punen me te madhe qe duhet bere per te transportuar njerez me te rende.

Llogaritjet jane bere duke analizuar nje popullsi normale ku norma mesatare e obezeve eshte 3.5%, ndersa ne shoqerine britanike ne vitin 2010, 40% e popullsise do te jete obeze. Ky studim eshte publikuar ne revisten “International Journal of Epidemiology”. 

 

Top Channel