Evrope, te prekurit me kancer mbijetojne per 5 vjet

17/04/2009 19:50

Sipas nje studimi te bere nga “Eurocare – 4”, studio e drejtuar nga Instituti i Tumorreve ne Milano, rreth 50 % e femrave dhe 45 % e meshkujve mbijetojne te pakten 5 vjet pasi mesojne se jane prekur nga kanceri.

Ky studim eshte publikuar ne revisten shkencore “European Journal of Cancer”. Per kancerin ne testikuj, mbijetesa zgjat mbi 5 vjet ne 90 % te rasteve, ndersa e njejta gje ndodh me 80 % te femrave me kancer ne gji.

Por ajo cka bie me shume ne sy ne kontinent jane ndryshimet e dukshme mes kombeve sepse ne vendet e lindjes, te prekurit mbijetojne per me pak vite. “Eurocare-4” ka studiuar rastet e rreth 3 milione pacienteve nga 23 vende evropiane per periudhen 1995-2002.

 

Top Channel