Zbulohen gjenet qe shtojne rrezikun e tumoreve

15/04/2009 13:05

Zbulohen dy gjenet qe shtojne rrezikun e semundjeve kronike te mushkerive dhe te tumorit te mushkeri.

Studimi eshte kryer nga nje grup kerkuesish te GlaxoSmithKline dhe te Duke University ne Durham, ne Korolinen e Veriut, i publikuar ne edicionin online te revistes PLOS Genetics.

Njerezit qe mbartin keto lloj gjenesh jane me shume te rrezikuar te preken nga semundje te tilla, nese pijne duhan. Studimi perben nje hap perara ne njohjen e ketyre semundjeve dhe ofron potencial per permiresimin e analizave diagnostikuese dhe trajtimeve te reja. “Varianet e ketyre gjeneve jane shume te zakonshme per popullsine normale”, tha studiuesi Sreekumar Pillai, duke shtuar se nje nga keto variante con ne shakterrimin e indit te mushkerise, ose ne emfizeme, ndersa tjetri ne semundjet e rrugeve te frymemarrjes.

Top Channel