Britani, mberrin ne treg camcakezi bio

30/03/2009 12:10

Mberrin ne tregun britanik camcakezi i ri bio. Kushton 1,50 euro nje pako dhe ne dallim nga camcakezet tradicionale, nuk ngjitet pas veshjeve, apo tokes dhe pas perdorimit shperbehet brenda pak javesh, duke u kthyer ne pluhur.

Prodhimi eshte servirur nga nje konsorcium prej 56 kultivuesish meksikane, qe prodhojne chewing-gum. Camcakezet e zakonshem mbeten nje problem per shkak te ngjitjes dhe papasterise se ambientit.

Heqja e tyre nga rruget ne Britani eshte shume e veshtire dhe me kosto. Duhen 17 jave per te pastruar vetem Oxford Street, rrugen e njohur per shopping ne qender te Londres dhe pastertia eshte e dallueshme vetem per 10 dite.

Chicza Rainforest Gum eshte nje produkt qe shfryetezon lengun e nje bime tropikale, nga e cila nxirret lenda baze per camcakezin.

Top Channel