Zoti Facebook tani do te behet bankier

28/03/2009 11:05

Edhe pse mban veshje Adidas dhe kapuc te viteve 80-te, ish-studenti i Harvardit, Mark Zuckerberg, tani enderron te behet “bankier” ne internet.

Forca e tij eshte e madhe, duke qene se ka 175 milione kliente ne te gjithe boten.

Nese jeni regjistruar ne Facebook, mes klienteve te Mark do te jeni edhe ju. Edhe pse projekti eshte shume ambicioz, nuk eshte pa rrisqe.

Keshtu pasi 5 vjet pas lindjes ne dhomat e kolegjit te Bostonit, Facebook po tenton te behet i rritur dhe te arrije ta “perballoje” jeten vetem.

Po si? Duke u bere nje banke. Jo ne kuptimin tradicional, po te pakten pjeserisht kerkon te munde monedhen, te paraguaje per te marre nje kredit dhe te kryeje mikrotransaksione. Nuk ka fare te beje me monedhat false.

Projekti eshte ende ne studio dhe tashme eshte konfimuar edhe nga zyrtare te tjere te Facebook.

Nese ia del, atehere Facebook jo vetem do te zgjidhe problemet me pagesat e vogla, por do te arrije te integroje nje platforme te publicitetit online me e-komercialitetin.

Ka ende dy probleme per te zgjidhur:

1. Komisionet e kartave te kreditit, qe per momentin bashke me friken per vjedhje te kodeve sekrete nga ana e organizatave kriminale online, frenojne mikro-blerjet.

2. Kush paguan taksat? Eshte nje rast tashme i hasur ne e-Bay.

Top Channel