“New Scientist” publikon skandalin me ADN-ne

27/03/2009 19:15

Revista shkencore New Scientist ka bere nje zbulim shokues duke treguar sa te pambrojtur jane njerezit ne shekullin XXI.

Nje gazetar vodhi nga gota e kolegut te tij gjurmet dhe analizoi kodin gjenetik ne tre qendra te ndryshme ku askush nuk i kerkoi asnje te dhene rreth prejardhjes se ADN-se. Sipas revistes, lufta e re e hakersave do perqendrohet ne zbulimin e kodeve gjenetike dhe ky do jete nje shqetesim i madh per te ardhmen. Kjo do te thote se pirati mund t’i perdore gjurmet e te tjereve kur dhe ku te doje.

Gazetari Michael Reilly qe vodhi gjurmet e kolegut Peter Aldhous u hoq si nje haker, duke treguar se me ADN-ne e kolegut te tij mund te kryente shume vepra penale pa e kuptuar askush. Ky skandal duhet te vendose rregulla te rrepta sigurie tek shoqerite boterore te analizave te ADN-se, pasi ne nje te ardhme, kushdo mund te perdore te dhenat e kodit gjenetik, duke te futur ne telashe.

 

Top Channel