Robotet infermiere, ne Japoni brenda pese vjetesh

25/03/2009 13:55

Brenda pese vjetesh japonezet do te kene ne shtepite e tyre robotet infermiere. Sipas nje studimi te qeverise se Tokios, robote te tille do te jene figura kyc ne shoqerine japoneze, qe po shkon drejt plakjes.

Si rezultat i moshes se madhe te popullsise, se shpejti do te mungojne edhe forcat e punes dhe per kete do te shfrytezohen robotet, qe do te dalin shume shpejt ne shitje.

Deri ne ngritjen e nje tregu te vertete robotesh, duhen caktuar edhe rregullat per standardet e sigurise se roboteve punetore.

Top Channel