Kina: SHBA te mos nderhyje ne punet tona te brendshme

26/02/2009 09:40

Kina replikon me SHBA-ne per raportin e DASH per te drejtat e njeriut. Pekini kritikohej se nuk i kishte respektuar ato sic duhet, por qeveria kineze eshte pergjigjur ashper, duke thene se Amerika duhet te heqe dore nga dhenia e leksioneve per vendet e tjera dhe te mos nderhyje ne punet e brendshme te saj.

“Raporti injoron perpjekjet dhe rezultatet historike te Kines, te njohura edhe nga komuniteti nderkombetar ne respektimin e te drejtave te njeriut”, thuhet ne nje editorial te agjencise zyrtare Xinhua.

Sipas Pekinit, raporti perfshin kritika te pabaza dhe te papergjegjshme ne lidhje me sistemin etnik, fetar dhe juridik ne Kine.

Pekini akuzohet per represion fetar ndaj pakices tibetiane, si dhe per persekutimin dhe burgosjen e aktivisteve qe luftojne per respektimin e te drejtave te njeriut.

Top Channel