“Gerdeci” ve nen akuze edhe 13 zyrtare te tjere

18/02/2009 18:50

13 zyrtare te tjere, mes te cileve edhe dy drejtoret e kombinateve ushtarake te Gramshit dhe Policanit, merren te pandehur per dosjen “Gerdeci”, duke e cuar ne 27 numrin e personave te vene nen akuze.

Prokuroret u kane komunikuar akuzat pjeses tjeter te adiministrates qe eshte gjetur e implikuar ne caktimin e cmimeve per fisheket dhe municionet te cilat transportoheshin nga depot ushtarake drejt punishtes se “Albademil” ne Gerdec.

Te pandehurit e rinj, shtetasit Zenun Fero, Hysni Cocka, Hilmi Lacaj, Fati Toska, Fiqiret Mato, Lavdi Shatro, Rezart Tershana, Besnik Dauti, Agim Babameto, Gezim Oshafi, Denis Hajdari, Jorgo Mino dhe Fatbardh Kuci, akuzohen per shperdorim detyre ne caktimin e cmimit te fishekeve dhe predhave qe ushtria i shiste kompanise se Mihal Delijorgjit per demontim, ne kantierin e Gerdecit.

Hetimet e meparshme kane zbuluar se fisheket qe dergoheshin ne Gerdec per demontim ripaketoheshin dhe perfundonin ne Afganistan, permes kompanise se tregtarit amerikan Efraim Diveroli. Por kjo ceshtje nuk eshte perfshire ende ne hetimet e deritanishme.

je jave me pare prokuroret e ceshtjes u komunikuan akuzen edhe 11 zyrtareve te tjere te larte, te gjithe te akuzuar vetem per shperdorim detyre, ndersa per vrasjen e 26 personave nen akuze jane vene vetem Mihal Delijorgji, Dritan Minxholli dhe Ylli Pinari.

Top Channel