Diplomat, Beja: Formati dhe permbajtja nuk ndryshon

13/02/2009 13:40

Ministri i Arsimit, Fatos Beja, tha se formati dhe permbajta e diplomave te studenteve nuk do te ndryshoje, pasi kjo eshte nje eksperience qe eshte praktikuar edhe ne shume vende te Bashkimit Europian.

Kreu i arsimit shtoi se kete vit do te kene mundesi te aplikojne edhe autore te huaj per botimin e testeve te shkencave egzakte per nxenesit e klases se 10-te.

Ndryshime do te kete edhe ne Maturen Shteterore. Sipas Bejes, te rinjte qe do te konkurojne tek Akademia e Arteve, por edhe tek Edukimi Fizik nuk jane te detyruar te japimin provimet me zgjdhje. Kete vit lenda e italishtes eshte perfshire ne provimet me zgjedhje.

Top Channel