Obama: Plani anti-krize, absolutisht i nevojshem

08/02/2009 12:15

Presidenti i Shteteve te Bashkuara, Barack Obama, gjate fjalimit te perjavshem radiofonik, i kerkoi Kongresit votimin sa me shpejt te planit anti-krize.

Presidenti propozoi nje pakete prej 900 miliarde dollaresh, por pas nje kompromisi Senati aprovoi vetem 780 miliard dollare.

“Qellimi i ketij plani eshte i drejte dhe veprimet duhet te ndermerren sa me shpejt. Ne te kundert kriza ekonomike do te pershkallezohet”, ka deklaruar Obama. Nderkohe, pritet qe Senati ta miratoje planin te henen e ardhshme.

Top Channel