Bashkia, fushate per mjedisin

05/02/2009 17:15

Bashkia e Tiranes ka nisur nje fushate sensibilizuese per mjedisin, e cila synon ndergjegjesimin e te gjitha moshave per ruajtjen e ambientit, riciklimin e mbetjeve urbane, reduktimin e mbeturinave, gjelberimin dhe permiresimin e cilesise se ajrit.

“Duhet te bejme te gjitha detyrat e shtepise dhe gjithsecili duhet te jete i ndergjegjshem per detyrat e tij personale”, u shpreh kryebashkiaku, Edi Rama.

Ne pavionin e xhamte  ne sheshin “Skenderbej”, cdo dite per rreth tre muaj do te kete aktivitete me lektore te ndryshem qe do te flasin ne lidhje me mjedisin, do te shperndahen informacione e tjera.

Nje nga elementet e kesaj fushate eshte vullnetarizmi pasi parashikohet te behen aksione vullnetare per pastrimin e territorit, riciklimin e mbeturinave etj. Fushata do te perfshije te gjitha moshat pa perjashtuar femijet te cilet kane nje kend te posacem ne kete pavion.

Top Channel