NATO, Sllovenia premton ratifikimin e protokollit

01/02/2009 13:10

“Sllovenia eshte ne pritje te levizjeve politike qe do te pasojne me mbajtjen e nje seance parlamentare dhe miratimin e protokollit per anetaresimin e Shqiperise dhe Kroacise ne NATO”.

Kete deklarate e ka bere ministrja sllovene e Mbrojtjes, Ljubica Jelusic pas nje takimi qe ajo zhvilloi ne Bruksel me shefin e NATO-s, Jap de Hop Shefer. Ky takim eshte zhvilluar per shkak te mosmiratimit te protokollit te anetaresimit te vendit tone dhe Kroacise ne NATO nga ana e Parlamentit te Ljubjanes.

Samiti i ardhshem i aleances eshte ne muajin prill dhe nese kjo ceshtje vonohet edhe me shume nga Sllovenia, atehere Shqiperia dhe Kroacia mund te humbasin mundesine per t’u anetaresuar me te drejta te plota ne NATO.   

Top Channel