Mediat japoneze janë duke raportuar se Komiteti Olimpik Ndërkombëtar dhe organizatorët japonezë, janë duke planifikuar caktimin e datës së re për mbajtje të Lojërave Olimpike Verore, pothuajse një vit pas datës fillestare të nisjes së tyre.

Në raportimet e 29 marsit është thënë se Lojërat e Tokios, që janë shtyrë javën e kaluar për shkak të pandemisë me koronavirus, ka shumë mundësi që do ta kenë ceremoninë hapëse më 23 korrik të vitit 2021, ndërsa ceremoninë mbyllëse më 8 gusht.

Sipas planit fillestar, garat më 2020 do të duhej të nisnin më 24 korrik dhe të përfundonin më 9 gusht.

Kjo është shtyrja e parë në historinë 124-vjeçare të Lojërave Olimpike moderne, ndonëse disa prej tyre janë anuluar për shkak të luftërave, duke përfshirë Lojërat në Tokio më 1940.

Top Channel