Stonehenge dhe Ishulli i Pashkëve janë vetëm maja e ajsbergut kur bëhet fjalë për misteret e pazgjidhura.

Lexoni listën e mëposhtme të dhe do të kuptoni pse…

FOTO GALERI
1/10
Mekanizmi Antikythera. Mekanizmi 2,000-vjeçar Antikythera i gjetur në një anije të mbytur të lashtë greke është quajtur "kompjuteri i parë", duke përdorur një sistem dial-up për të ndjekur kohën qiellore të Diellit, Hënës dhe pesë planetet, së bashku me një kalendar, faza e Hënës dhe koha e eklipseve. Ishte më i sofistikuar se çdo mjet tjetër që do të shpikej për 1000 vitet e ardhshme, gjë që ndezi teoritë se duhet të ketë ardhur nga të huajt. Ndërsa shumica e hulumtuesve që nuk janë fans të kësaj teorie, ende nuk janë të sigurt se si grekët arritën të krijonin një mjet shumë më të avancuar se çdo gjë që kemi parë në atë epokë.

Top Channel