Pa shtëpi në një natyrë madhështore. Pa banorë dhe pa vizitorë. Ky është Frashëri i ditëve të sotme.

Ç’na bëri Frashëri për ta braktisur kështu? A nuk duhet të ndjehemi pak në faj se ku gjendet tani fshati që bëri Shqipërinë? A e dini se krenaria e Frashërllinjëve është tërësisht i braktisur dhe i gjymtuar? Keni shkuar ta shihni?

Ilnisa Agolli, na pasqyron përmes këtij episodi gjithë jehonën e dikurshme dhe tablonë e sotme.

Pse askush nuk flet sot për fshatin që na dha famë? Si është rruga deri aty? Falë Baba Hekuranit ne sot kemi një Teqe madhështore në majën e kodrës së Ali Postivanit, një nga kanionet më të bukura dhe parkun kombëtar “Bredhi i Hotovës”. Perla të Shqipërisë. Të gjitha para se të mbërrish në Frashër e të vizitosh Teqen Bektashiane dhe shtëpinë-muze ku lindën Abdyl, Sami dhe Naim Frashëri.

Por sot, trualli ku lindën vëllezërit e përndritur po mbetet bosh. A do i kthejmë nderin atdheut, apo do e lëmë kështu; si një jehonë historie të largët e pakthim që ka mbetur në harresë?

Shihni “Fshatrat e Shqipërisë” më poshtë:

Top Channel