Shqiptarët e ardhur nga Irani / Si mbërritën qindra vjet më parë paraardhësit e tyre në Tiranë

19/01/2020 13:30

Shqiptarët e ardhur nga Irani. Jetona Koçibelli: Zoti Turdiu kush është historia e familjes tuaj, në çfarë vitesh jeni gjendur në Tiranë.

Turdiu: Ardhja jonë këtu është nga Irani, Persia e kohës, sot Irani. Në vitin 1670, kjo është e dokumentuar dhe nuk është me hamendje.

“Kjo teqe është themeluar nga sheh Islamharusani i parë në shekullin e 14-të, fillimisht kanë ardhur nga Dibra e Madhe dhe janë vendosur në shkallën e Tujanit në qytezën e lashtë dhe jemi nga 3-4 familjet e para që kemi themeluar qytetin e Tiranës”.

“Mbiemir Buharaja praktikisht është Buhara, por ja-ja është shtuar më vonë. Stërgjyshi jonë kishte emrin Ismail dhe bëri studimet në Buhara dhe aty nga zëvendësoji mbiemrin e familjes”.

Top Channel