Çfarë e shkakton kancerin e stomakut? Ushqimi i dobët mund të shkaktojë këtë sëmundje. Nëse hani shumë ushqime të tymosura ose pikante, kini kujdes!

Statistikat tregojnë se sëmundja më shpesh shfaqet pas moshës 50-vjeç dhe është më e zakonshme te burrat. Ndodh më së shpeshti në Japoni, Kinë, Kore dhe vendet e Amerikës Qendrore dhe të Jugut, transmeton KosovaPress.

Për fat të keq, në përgjithësi nuk ka simptoma në fazat e hershme të sëmundjes. Vetëm më vonë, ndërsa sëmundja përparon, vërehen simptomat e mëposhtme:

dhimbje barku

të përziera

të vjella

humbje e oreksit

ngopje e shpejtë

të vjella ose jashtëqitje të zeza

humbje e pashpjegueshme e peshës

Diagnoza fillimisht kryhet gastroskopia me biopsi. Për të përcaktuar progresin e sëmundjes, atëherë përdoren:

ultratingulli

tomografia e llogaritur, ndonjëherë në kombinim me tomografinë e emisioneve pozitron

tomografia e kompjuterizuar – , ndonjëherë në kombinim me tomografinë e emisioneve pozitron

laparoskopia – futja e një mini-kamere në zgavrën e barkut

rezonanca magnetike

Kur shihet se sa është përhapur sëmundja, përcaktohet trajtimi.

Top Channel