Rita Cifligu: Në ’95 vajta pa dokumente, vetëm me 1 çantë dore në Suedi; s’e mendoja që do qëndroja

17/08/2019 20:00

Rita Cifligu u largua me fëmijët e saj në vitin 1995 drejt Suedisë pa dokumente, pasi në atë kohë në Shqipëri mbeti pa punë ajo dhe bashkëshorti i saj.

Bashkëshorti i saj që prej vitit 1992 ishte larguar nga Shqipëria drejt Gjermanisë. Në Suedi ajo aktualisht punon në komunën e qytetit të Malmos.

Rita kujton fillimet e vështira në Suedi, në një vend të ri, dhe ku nuk kishte në vitet e para as shqiptarë. Në fillim ajo punoi në disa shtëpi Suedeze, dhe pas 4 vitesh, kur u pajisën me dokumentet e rregullta ajo dhe bashkëshorti i saj nisën të punonin dhe të integroheshin në shoqërinë Suedeze.

Top Channel