Janë vetëm 16-të km rrugë nga Tirana, për të shkuar në Pezë. Ilnisa Agolli, na tregon arsyet përsee duhet të kalojmë një fundjavë në fshatin me histori dhe kulturë.

Por çfarë ofron Peza sot? Cilat janë të fshehtat e kësaj treve me banorë që në kohë të hershme?

Nuk ka fshat në Shqipëri që të ketë kaq shumë lapidarë dhe pllaka kujtimore lufte sa këtu. Njihuni me të fshehtat e Pezës, nga manezhi kuajve deri tek liqeni Fjollës prej ku mund të bësh edhe plazh e të peshkosh.

Pak kosto duhet për të kaluar një ditë ndryshe në Pezën që shijohet mrekullisht.

Top Channel