Gent Ibrahimi, kreu i KLP-së, ka lexuar emrat e 15 prokurorëve kandidatë që kanë kaluar fazat përzgjedhëse dhe konsiderohen favoritë për t’u bërë pjesë e SPAK. Përvecc përzgjedhjes nga KLP, këta kandidatë duhet të kenë kaluar edhe procesin e vetting-ut për të patur mundësinë që t’i bashkohen strukturës që do të hetojë zyrtarët e lartë shtetëror, si dhe bandat e krimit të organizuar.

Në mbledhjen e KLP që zgjati rreth një orë, relatori Sandër Beci ka prezantuar të gjithë punën voluminoze në përzgjedhjen e prokurorëve.

Gazetarja Anila Hoxha sqaroi se me 8 deri në 10 pikë do të përcaktohen prokurorët me kualifikim të lartë për në SPAK. 5-7 pikë atë me kualifikim të mesëm, si dhe ata me kualifikim të ulët.

“Sapo të jepen pikët, kandidatët që do të përcaktohen me kualifikim të lartë dhe kanë kaluar vetting-un do të bëhen menjëherë pjesë e SPAK, ndërsa ata që nuk e kanë kaluar vetting-un do të pritet përfundimi i procesit”, raportoi Hoxha.

  Nga Donika Prela te Besim Hajdarmataj, emrat ‘big’ që u përjashtuan nga SPAK

15 kandidatët për SPAK

 1. Altin Dumani
 2. Anton Martini
 3. Elisabeta Imeraj
 4. Arben Kraja
 5. Manjola Kajana
 6. Enkelejda Millona
 7. Doroleza Musabelliu
 8. Klodian Braho
 9. Ened Nakuçi
 10. Edvin Kondili
 11. Besnik Muçi
 12. Ndini Tavani
 13. Behar Dibra
 14. Elida Kaçini
 15. Anita Jella

Top Channel