Kryeziu është një nga fshatrat më të bukur të Pukës me një ekonomi të begatë, me resurse në të gjitha fushat,  dhe tradita të shumta historiko – kulturore. Por çfarë ka të veçantë, fshati Kryezi në Pukë?

Cila është historia e familjeve ndër vite aty? A ruhen veshjet e grave Mirditore sot? (Ishte kusht me familjet që kërkonin bija mirditore, veshjen ta kishin gjithë jetën mirditore.)

Tonin Alia, flet për vëllazërinë e familjes Aliajt e Kryeziut, që janë trungu familjar, prej nga doli stërgjyshi i At Shtjefen Gjeçov Kryeziu dhe Ylli Rrapi, mjeshtër popullor në këtë fshat pse vendosi t’i bëjë varrin vetes?

Ndiqni Ilnisa Agollin në orën 20:00 në 100 Fshatrat e Shqipërisë.

Top Channel