Emocionet si stresi, ankthi, mërzia mund të nxisin një dëshirë të vazhdueshme për ushqim dhe kjo është e ashtuquajtura uria nervoze.

Emocionet mund të çojnë në dëshirën e pakontrollueshme për ushqim. Ankthi, mërzia, trishtimi, shqetësimi, mund të kërkojnë kompensim në kërkim të vazhdueshëm për diçka jo të shëndetshme për të ngrënë.

Por, shkaqet nuk janë vetëm psikologjike: nëse ndiheni të pangopur, kjo mund të varet edhe nga ADN-ja juaj.

Njohja e shkaqeve bën të mundur menaxhimin më të mirë të problemit dhe veprim më efektiv për të “shuar” urinë e vazhdueshme.

Kushtojini vëmendje këtyre 10 shkaqeve që shkaktojnë këtë ndjenjë të bezdisshme të urisë së vazhdueshme.

FOTO GALERI
1/10
1. Keni etje - Edhe nëse keni ngrënë nuk ndiheni të ngopur, ndoshta nuk ka të bëjë me urinë. Mendoni kur ishte hera e fundit që keni pirë ujë. Pini një gotë dhe prisni pak kohë. Ndjenja e urisë do të zvogëlohet dhe do të zbuloni se në realitet keni pasur vetëm etje. Konsumoni një sasi të madhe uji nga mëngjesi dhe gjithmonë gjysmë ore para çdo vakti.

Top Channel