Foto mahnitëse nga planeti Mars

22/04/2019 11:08
Nili Patera, një nga fushat më aktive të dunave në Mars, është fotografuar nga HiRISE. Bazuar në një studim krahasues të imazheve të marra në 2007 dhe 2010, NASA zbuloi se dunat lëviznin si një njësi e madhe, kohezive në të gjithë sipërfaqen e planetit

Pasi bëri një ulje të suksesshme në Mars më 26 nëntor 2018, robotët e InSight të NASA-s dërguan një “selfie”, nga hapësira. Në po ju publikojmë edhe disa imazhe të mrekullueshme nga Marsi, të realizuar nga robotët e dërguar në planet.

FOTO GALERI
1/13
Ky imazh përshkruan një pamje orbitale të rajonit polar të Marsit. Ky rajon është i mbuluar nga një kapak i madh me akull të pasur , që besohet të jetë i gjerë 621 milje (1.000 km)

Top Channel