Shkence, zhduket objekti nga rrezet infra te kuqe

01/05/2009 18:55

Shkencetaret amerikane dhe ata britanike kane arritur te bejne te padukshme objektet prane rrezeve infra te kuqe.

Pas ketij zbulimi mund te thuhet me siguri se tashme ka lindur manteli i padukshmerise, njelloj si ne historine e Harry Potter. Modeli i ri eshte bazuar ne fijet metalike qe imponojne nje padukshmeri jo 100 % perfekte.

Ky eshte nje zbulim i madh per sa i perket kerkimeve ne fushen e mantelit te padukshmerise qe funksionon me te gjitha rrezet e dukshme te drites. Publikimi i plote i ketij zbulimi eshte bere ne revisten shkencore “Nature Materials” ku te gjithe te apasionuarit mund te informohen me te gjitha detajet shtese.

Top Channel