Moske, Medvedev-Morales, pakte ushtarake

16/02/2009 17:45

Presidenti rus Dmitri Medvedev dhe ai bolivian Evo Morales, i cili po viziton Mosken, kane nenshkruar nje sere marreveshjesh ne sektorin ushtarak.

Lajmin e bejne te ditur agjencite ruse te lajmeve, sipas te cilave dy lideret kane arritur nje marreveshje per blerjen nga ana e Bolivise te helikoptereve ushtarake ruse.

Sipas burimeve, Medvedev e Morales kane nenshkruar edhe nje marreveshje ne te cilen kerkohet heqja e bllokazhit ekonomik qe SHBA i kane bere Kubes.

Me tej dy presidentet kane shprehur shqetesimin e tyre per planet e Uashingtonit per ndertimin e mburojes anti-rakete ne Evrope dhe per zgjerimin e NATO-s me vende te Evropes lindore.

Top Channel