“Isha vetëm 15 vjeç”, ish-notarja e nivelit të lartë akuzon ish-trajnerin se abuzoi seksualisht me të: Më la shtatzënë dhe abortova

19/06/2024 10:40

Një ish-notare e nivelit të lartë akuzoi trajnerin e saj se e kishte abuzuar seksualisht rreth 15 vjet më parë kur ajo ishte e mitur dhe dyshohet se USA Swimming dhe organizata dhe individë të tjerë dinin për abuzimin dhe nuk bënë asgjë për ta ndaluar atë, sipas një padie federale.

E paraqitur në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Massachusetts të premten, padia prej 33 faqesh pretendon abuzim seksual nga ana e Joseph Bernal, ish-trajnerit të notit në Fordham dhe Harvard, i cili shërbeu në stafin stërvitor të SHBA në Lojërat Olimpike të viteve 1984 dhe 1988. Ai drejtoi shumë mbajtës të rekordeve botërore dhe u përfshi në Sallën e Famës së Trajnerëve Amerikanë të Notit në vitin 2015, thuhet në padinë e dorëzuar nga Amanda Le sipas CNN.

Ai gjithashtu themeloi Bernal’s Gator Sëim Club, një klub noti për amatorë, dhe drejtoi Le nga 2006 në 2010. Bernal abuzoi seksualisht me Le nga rreth 2008 deri në 2014, thuhet në padi.

Emri i Bernal është në një uebsajt të notit të SHBA-së që liston individë të pezulluar përgjithmonë ose të papërshtatshëm për anëtarësim, për shkak të “sjelljes së keqe seksuale”.

Bernal vdiq në tetor të vitit 2022, sipas një nekrologjie.

Padia vjen në mes të një sërë akuzash për abuzim në organet qeverisëse kombëtare që mbikëqyrin sportet rinore të nivelit elitar si noti në SHBA.

Në vitin 2021, për shembull, Gjimnastika e SHBA-së, Komiteti Olimpik dhe Paralimpik i SHBA-së dhe siguruesit e tyre ranë dakord të paguanin 380 milionë dollarë në një marrëveshje me viktimat e Larry Nassar, ish-mjekut olimpik që abuzonte seksualisht me vajzat për dekada.

Avokati tha se Le ngriti padinë për t’u bërë të ditur fëmijëve se nuk janë vetëm.

“Ajo ndihej vetëm atëherë, por jo tani”, tha Little.

Sipas padisë, Le u stërvit dhe konkurroi me Bernal’s Gator Sëim Club të Neë England, i njohur si BGSC-NE, nga mosha 13 deri në 18 vjeç. Kur ajo ishte 15 vjeç dhe Bernal ishte në mesin e të 60-ave, ai e puthi atë dhe kontakti seksual u përshkallëzua gjatë viteve të ardhshme, thuhet në padi.

“Kur ishte në shkollë të mesme, Amanda filloi të kishte sulme paniku, për të cilat ajo besonte në atë kohë vetëm për shkak të stresit të notit; ajo e dinte se (ajo) kishte frikë të mos performonte keq sepse do të ndëshkohej”, thuhet në padi.

“Amanda po vuante gjithashtu pasojat e abuzimit seksual, megjithëse nuk e kuptoi atë në atë kohë.”

Në disa udhëtime ekipore gjatë natës, Le flinte në dhomën e hotelit të Bernalit, thuhet në padi. Nga viti i parë i shkollës së mesme deri në vitin e saj të fundit, ajo e braktiste shkollën dhe trajneri e merrte dhe e çonte në shtëpinë e tij për marrëdhënie seksuale, sipas padisë.

Le shkoi në kolegj nga viti 2011 deri në 2014. Pasi Bernal e la shtatzënë, më pas pagoi për një abort, thuhet në padi.
Abuzimi vazhdoi edhe pse disa të rritur e dinin, sipas padisë. Në një rast, nëna e Le gjeti ditarin e saj, i cili tregonte me detaje marrëdhënien e saj me Bernalin, dhe prindërit e

Le më pas ia treguan atë një trajneri tjetër për klubin e notit të Bernal’s Gator, thuhet në padi. Ai trajner nuk kontaktoi policinë dhe “nuk bëri asgjë për të mbrojtur Amandën”, thuhet në padi.

Përveç kësaj, USA Sëimming “ishte në dijeni të ankesave për sjelljen e papërshtatshme të Bernalit me notaret e mitura” përpara se Le të fillonte sportin, pretendon padia.

Padia akuzon Bernal, USA Sëimming dhe të pandehur të tjerë për shkelje të Aktit për Mbrojtjen e Viktimave të Trafikimit. Më tej, padia akuzon Bernalin për abuzim seksual dhe të tjerët për neglizhencë.

Top Channel