Në kuadër të festës së Kurban Bajramit gjatë ditës së sotme është festuar ceremonia e therjes së kurbaneve.

Kështu në të gjithë zonën e Bulqizës pranë Tyrbeve gjatë pasditen e sotme  janë grumbulluar me qindra banorë besimtarë të moshave të ndryshme, për  të marrë pjesë në ceremoninë e therjes së kurbaneve, ceremoni festive tashmë  e kthyer në traditë të përvitshme e spikatur me besimin Bektashi.

Pas ritit të therjes së kurbaneve në të gjithë kultet fetare ka nisur dhe shpërndarja e mishit të gjithë pjesëmarrësve që kishin marrë pjesë në këtë festë, si dhe për gjithë familjet e varfra.

 

Top Channel