Rezultatet e dobëta në zgjedhjet e PE-së, Mitsotakis nis lëvizjet! Zëvendëson shumicën e kabinetit të tij (Emrat)

14/06/2024 10:57

Pas rezultateve të dobëta në zgjedhjet për PE kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis ka anuluar një mbledhje të kabinetit të tij dhe duket se do të kalojë në zëvendësime të shumicës së kabinetit të tij. 

Përbërja e re e qeverisë greke:

Kryeministri: Kyriakos Mitsotakis

Ministria e Ekonomisë dhe Financave Kombëtare

Ministri: Kostis Hatzidakis

Zëvendësministri: Nikos Papathanasis

Zëvendësministri: Christos Dimas

Zëvendësministri: Thanos Petralias

Ministria e Punëve të Jashtme

Ministri: Giorgos Gerapetritis

Zëvendësministër: Giorgos Kotsiras

Zëvendësministre: Alexandra Papadopoulou

Zëvendësministri: Kostas Fragogiannis

Ministria e Mbrojtjes

Ministri: Nikos Dendias

Zëvendësministri: Giannis Kefalogiannis

Ministria e Brendshme

Ministri: Thodoris Livanios

Zëvendësministri përgjegjës për çështjet e pushtetit vendor: Vasilis Spanakis

Zëvendësministri përgjegjës për Çështjet e Maqedonisë dhe Trakës : Kostas Giulekas

Zëvendësministre: Vivi Charalambogianni

Ministria e Arsimit, Çështjeve Fetare dhe Sporteve

Ministri: Kyriakos Pierrakakis

Zëvendësministri përgjegjës për Sportin: Yannis Vroutsis

Zëvendësministre: Zetta Makri

Zëvendësministre: Ioanna Lytrivi

Ministria e Shëndetësisë

Ministri: Adonis Georgiadis

Zëvendësministre: Irini Agapidaki

Zëvendësministri: Dimitris Vartzopoulos

Zëvendësministri: Marios Themistokleous

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit

Ministri: Christos Staikouras

Zëvendësministri: Vassilis Eikonomou

Zëvendësministri: Nikos Tahiaos

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë

Ministri: Theodoros Skylakakis

Zëvendësministri: Nikos Tagaras

Zëvendësministre: Alexandra Sdoukou

Ministria e Zhvillimit

Ministri: Takis Theodorikakos

Zëvendësministre: Zoi Rapti

Zëvendësministre: Anna Mani – Papadimitriou

Ministria e Punës dhe Sigurimeve Shoqërore

Ministre: Niki Kerameos

Zëvendësministri: Kostas Karagounis

Zëvendësministri: Panos Tsakloglou

Ministria e Mbrojtjes Civile

Ministri: Michalis Chrysochoidis

Zëvendësministri: Andreas Nikolakopulos

Ministria e Drejtësisë

Ministri: Georgios Floridis

Zëvendësministri: Janis Bougas

Ministria e Kulturës

Ministre: Lina Mendoni

Zëvendësministri: Jason Fotilas

Ministria e Emigracionit dhe Azilit

Ministri: Nikos Panagiotopoulos

Zëvendësministre: Sofia Vultepsi

Ministria e Kohezionit Social dhe Familjes

Ministre: Sophia Zaharaki

Zëvendësministre: Katerina Papakosta

Ministria e Zhvillimit Rural dhe Ushqimit

Ministri: Kostas Tsiaras

Zëvendësministri: Dionisis Stamenitis

Zëvendësministri: Christos Kellas

Ministria e Transportit dhe Politikës Ishullore

Ministri: Christos Stylanidis

Zëvendësministri: Stefanos Gikas

Ministria e Turizmit

Ministre: Olga Kefalogianni

Zëvendësministre: Elena Rapti

Ministria e Qeverisjes Dixhitale

Ministri: Dimitris Papastergiou

Zëvendësministri: Konstantinos Kyranakis

Ministria e Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile

Ministri: Vasilis Kikilias

Zëvendësministri: Christos Triandopoulos

Zëvendësministri: Evangelos Tournas

Ministri i Shtetit: Makis Voridis

Ministri i Shtetit: Akis Skertsos

Zëvendësministër pranë Kryeministrit: Thanasis Kontogeorgis

Zëvendësministër pranë Kryeministrit dhe Zëdhënës i Qeverisë: Pavlos Marinakis

Zëvendësministër pranë Kryeministrit: Giorgos Mylonakis

Top Channel