Bëri bujë pasi u shpall Miss Buenos Aires, flet 60-vjeçarja: Koncepti i bukurisë duhej të ndryshonte, mosha nuk është faktor

27/05/2024 15:55

Gara e 60-vjeçare argjentinase për Miss Universe mund të ketë marrë fund, por ajo thotë se udhëtimi i saj i jashtëzakonshëm është “hapi i parë i një ndryshimi” në perceptimet e shoqërisë.

Alejandra Rodriguez bëri bujë në të gjithë botën në prill kur u kurorëzua Miss Buenos Aires. Ndërsa ajo nuk ishte në gjendje të përsëriste atë triumf të shtunën për t’u bërë Mis Argjentina dhe për të fituar të drejtën për të përfaqësuar vendin e saj në konkursin Miss Universe, ajo fitoi kategorinë “imazhi më e mirë” dhe festoi fillimin e një ndryshimi në mënyrën se si bukuria perceptohet.

“Ky është hapi i parë i një ndryshimi që po vjen,” tha Rodriguez, një avokate dhe gazetare me profesion.

“Shpresoj që pjesëmarrja ime të shënojë një hap para. Mendoj se bukuria e jashtme është gjithmonë fokusi kryesor, nuk mendoj se është gabim të zgjedhësh një femër të bukur, por ndoshta koncepti i bukurisë duhet të zgjerohet”, tha ajo.

Pjesëmarrja e Rodriguez u bë e mundur vetëm pasi organizata Miss Universe ndryshoi rregullat në lidhje me moshën.

Deri në vitin 2023, konkurrentet dhe të ishin midis moshës 18 dhe 28 vjeç që nga 1 janari i vitit në të cilin ato konkurrojnë. Por që nga viti 2024, nuk ka kufi moshe.

“Ishte një ndryshim pozitiv, mendoj se është pak nga pak, si të gjitha ndryshimet”, tha ajo, duke shtuar se ishte mirënjohëse që kishte “mundësinë për të qenë e para”.

Heqja e kufirit të moshës ishte vetëm një nga ndryshimet e rregullave që konkursi prezantoi në 2023 në një përpjekje për t’u modernizuar.

“Ishte gjithashtu një grua 40-vjeçare që mori pjesë, një tjetër që është 37. Është sikur kufijtë tashmë po zgjerohen,” tha Rodriguez.

“Kishte gra që janë nëna, gjëra që ishin të pamendueshme më parë në Miss Universe”, shtoi ajo.

Rodriguez tha se edhe pse nuk kishte nderin për të përfaqësuar vendin e saj, stereotipet lidhur me bukurinë, moshën, formën dhe peshën po ndryshonin ngadalë.

Fituesja të shtunën ishte Magalí Benejam, 29-vjeçe.

Top Channel