Vdekja e Prigozhin, çfarë ndodh me fatin e grupit Wagner? A ka gjasa të shuhet

25/08/2023 10:27

Grupi Wagner ka të ngjarë të mos ekzistojë më si një strukturë ushtarake paralele pothuajse e pavarur pas vdekjes së Prigozhin, sipas një instituti të ekspertëve amerikanë. 

Instituti për Studimin e Luftës tha se humbja e udhëheqjes qendrore të grupit në rrëzimin do të thotë se grupi nuk ka gjasa t’i mbijetojë fushatës së ministrisë ruse të mbrojtjes për të shkatërruar organizatën pasi Prigozhin udhëhoqi luftëtarët e saj në një rebelim kundër Moskës në fundi i qershorit. 

Ministria ka krijuar kompani private ushtarake që kanë rekrutuar personelin aktual dhe të mëparshëm të Wagner për të marrë kontrollin e operacioneve të grupit jashtë vendit.

Fati i Grupit Wagner është një nga pyetjet e mëdha të mbetura pas vdekjes së dukshme të Prigozhin.

Top Channel