Zjarret në Greqi, Shqipëria i shkon në ndihmë fqinjit! Dërgohen dy mjete zjarrfikëse me 9 punonjës

23/08/2023 09:13

Mjete të shërbimit zjarrfikës të qarkut të Korçës janë nisur për të ndihmuar në fikjen e zjarreve në Greqi.

Dy automjete zjarrfikëse dhe 9 punonjës të shërbimit të zjarrfikëses nga Maliqi dhe Korça do të jenë pjesë e grupeve të emergjencës civile në zonën e Alexandropulis për shuarjen e zjarreve që kanë përfshirë zonën ditët e fundit.

Sipërfaqe të mëdha me pyje por edhe banesa, përfshirë një zonë të mbrojtur në të cilën ndodhej një manastir, janë përfshirë nga zjarret masive ditën e djeshme, ndërsa vijon puna intensive për shuarjen e tyre.

Top Channel