Vuani nga prostata? Bëni këto veprime gjatë ditës dhe do ndjeni një lehtësim të madh

20/08/2023 18:54

Prostata është një gjëndër e vogël që peshon 10-20 g dhe ka formën e një gështenjë.

Ajo është e vendosur poshtë fshikëzës, ndërsa uretra kalon nëpër të. Ai prodhon lëngun e prostatës i cili ruhet në gjëndër dhe nxirret gjatë ejakulimit drejt uretrës. Prostata është e nevojshme vetëm për ejakulim dhe riprodhim.

Gjëndra e prostatës rritet në vëllim me kalimin e kohës, shpesh duke i detyruar burrat të ngrihen gjatë natës për të urinuar. Ka zgjidhje të thjeshta për të reduktuar këto zgjime natën.

Ejakulimi shkakton tkurrjen e muskujve që rrethojnë prostatën, gjë që lehtëson zbrazjen e fshikëzës gjatë urinimit. Ky ushtrim ka një bonus shtesë: ejakulimet e shpeshta mendohet se zvogëlojnë mundësinë e kancerit të prostatës.

Gjithashtu duhet të shmangni qëndrimin ulur për disa orë gjatë ditës. Kjo shkakton presion të vazhdueshëm mbi prostatën. Do të ishte mirë të ngriheni sa më shpesh. Edhe pesë minuta lëvizje do t’ju bëjnë mirë.

Së fundi, një dush mjaft i ngrohtë që zgjat rreth 15 minuta në mbrëmje lejon që muskujt e barkut dhe legenit të relaksohen, duke reduktuar në të njëjtën kohë presionin e jashtëm që ushtrohet në prostatë.

Një këshillë tjetër: Shmangni të brendshmet shumë të ngushta.

Top Channel